Στυτική δυσλειτουργία και θεραπεία με σιλδεναφίλη

Stitiki dislitourgia kai therapia me seldinafili
Stitiki dislitourgia kai therapia me seldinafili

Στυτική δυσλειτουργία ορίζεται η εμμένουσα αδυναμία του άνδρα να πετύχει και να διατηρήσει μια στύση επαρκή για να πραγματοποιήσει ικανοποιητική σεξουαλική επαφή. Αν και γενικά πιστεύεται ότι είναι μια καλοήθης διαταραχή, η οποία σχετίζεται με τη φυσική και ψυχοκοινωνική υγεία, έχει σημαντική επίπτωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών, των συντρόφων και των οικογενειών τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα οργανικά προβλήματα που οδηγούν σε στυτική δυσλειτουργία, μπορούν να συνδυαστούν σε κάποιο στάδιο με κάποια ψυχολογικά, κυρίως λόγω άγχους, με αποτέλεσμα η πάθηση να γίνεται μεικτή
Επίσης, η στυτική δυσλειτουργία μοιράζεται κοινούς παράγοντες κινδύνου με τη στεφανιαία νόσο, όπως έλλειψη άσκησης, παχυσαρκία, κάπνισμα, υπερχοληστερολαιμία και το μεταβολικό σύνδρομο.

Στο σύνολό της,  αποτελεί ένα μείζον ιατρικό πρόβλημα. Όμως πέρα από αυτό καθεαυτό το πρόβλημα, η σεξουαλική υγεία είναι ένας σημαντικός δείκτης για τη σωματική υγεία.
Τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας είναι κατά 85% οργανικά κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό με τα φάρμακα που κυκλοφόρησαν για την αντιμετώπισή της.

Πριν κάνει την παρουσία του στην αγορά το Βιάγκρα (σιλδεναφίλη), θεωρούσαν ότι η στυτική δυσλειτουργία οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην ψυχολογία.
Μια από τις θεραπευτικές λύσεις για την στυτική δυσλειτουργία , αφορά και στην χρήση της σιλδεναφίλης.

Η σιλδεναφίλη, η οποία είναι και γνωστή με το εμπορικό της όνομα, Viagra, είναι ένα φάρμακο το οποίο  θεραπεύει την ανικανότητα ή την στυτική δυσλειτουργία στους άντρες. Μπορεί να ληφθεί από το στόμα σαν χάπι ή με ένεση στις φλέβες. Συνήθως χρειάζεται 20 λεπτά περίπου για να αρχίσει να δρα και η δράση της είναι 2 ώρες περίπου.

Αποτελεί μια θεραπευτική προσέγγιση πρώτης επιλογής, είναι αποτελεσματική και γενικά καλά ανεκτή ακόμα και σε ασθενής με καρδιαγγειακά νοσήματα. Σύμφωνα με έρευνα, μια τέτοια αγωγή με αυτό το φάρμακο, βελτίωσε την στυτική δυσλειτουργία σε υπερτασικούς ή στεφανιαίους ασθενείς σε ποσοστό 70%.

Με αρκετά πλέον χρόνια εμπειρίας, τα φάρμακα της στύσης έχουν αποδείξει ότι είναι από τα πλέον ασφαλή, όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Σε κάθε όμως περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο ενημερώνοντας τον ιατρό μας για τυχόν απορίες προκύψουν ως προς την χρήση.