Στυτική Δυσλειτουργία

Υπάρχει λύση για τη στυτική δυσλειτουργία;

Iparhi lisi gia ti stitiki dislitourgia

Βλάβες στα νεύρα, στις αρτηρίες, στους μαλακούς μύες και στους ινώδεις ιστούς, οι οποίες είναι συχνά αποτέλεσμα κάποιου νοσήματος, είναι η πιο κοινή αιτία για την εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας. Υπάρχει λύση τελικά;

Η στυτική δυσλειτουργία έχει συνήθως μια φυσιολογική αιτία, όπως είναι για παράδειγμα ένας τραυματισμός, ή οι παρενέργειες κάποιων φαρμάκων. Κάθε διαταραχή που προκαλεί τραυματισμό στα νεύρα, ή εμποδίζει τη ροή του αίματος στο πέος, είναι δυνατό να προκαλέσει μια τέτοια κατάσταση.

Οι επιλογές που σχετίζονται επίσης με τον τρόπο ζωής και συμβάλλουν στην εμφάνιση των καρδιαγγειακών προβλημάτων αυξάνουν επίσης το κίνδυνο της εμφάνισης της. Το κάπνισμα, η κατάχρηση αλκοόλ, η παχυσαρκία και η απουσία φυσικής άσκησης, είναι πιθανοί αιτιολογικοί παράγοντες εξίσου.

Θεραπευτικές επιλογές και  λύσεις υπάρχουν. Σημαντικό και ελπιδοφόρο είναι ότι στις μέρες μας υπάρχουν πολλές θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, οι οποίες σε συνδυασμό και με ψυχολογική υποστήριξη, μπορούν να δώσουν ακόμα και τελική λύση σε ένα μεγάλο αριθμό ασθενών.

Αρκεί ο ασθενής να τις αναζητήσει, να τις κατανοήσει και να τις εφαρμόσει.
Οι κυριότεροι τρόποι αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας  είναι:

Φάρμακα από το στόμα, όπου αφορούν ουσίες που δρουν στα αγγεία του πέους αυξάνοντας την κυκλοφορία και διευκολύνοντας την τελική σκληρότητα που είναι αναγκαία για την ερωτική πράξη.

Φάρμακα ενδοπεϊκά

Χειρουργική θεραπεία, όπου απευθύνονται σε περιπτώσεις όπου το πρόβλημα δεν λύνεται με τα φάρμακα και επίσης προτείνονται όταν ο άνδρας είναι αναγκασμένος να παίρνει φάρμακα για μια ζωή λόγω μόνιμων οργανικών προβλημάτων.

Κρουστικά κύματα, όπου πρόκειται για μια καινοτόμο, ανώδυνη μέθοδο και πραγματοποιείται με την απευθείας εξωτερική εφαρμογή στο πέος του άνδρα.

Χειρουργική των Αρτηριών (Bypass)
Ενδείκνυνται μόνο σε περιπτώσεις τραυματισμών.

Η διεκδίκηση της λύσης είναι το σημαντικότερο βήμα που θα πρέπει να κάνει ο άντρας που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στύσης, καθώς σήμερα υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις για όλους τους ασθενείς.