Στυτική Δυσλειτουργία

Στυτική δυσλειτουργία μετά τα 30 ή μήπως τα 40;

Stitiki dislitourgia meta ta 30 i mipos ta 40

Η στυτική δυσλειτουργία είναι το αποτέλεσμα μιας σύνθετης αλληλεπίδρασης νευρολογικών, ψυχολογικών, και ορμονικών παραγόντων. Είναι μια κατάσταση η οποία μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία άλλα για διαφορετικούς λόγους.

Στους νέους ανθρώπους, η κατάσταση αυτή προέρχεται από ψυχογενή αίτια κυρίως, ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες οφείλονται σε οργανικά. Ο διαχωρισμός των αιτιών παρόλο αυτά, δεν είναι πάντα ξεκάθαρος , καθώς μπορεί να συνυπάρχουν μεταξύ τους.

Το πρόβλημα σε νεαρούς άντρες συνήθως παρουσιάζεται  στο ξεκίνημα της σεξουαλικής τους ζωής, σε μια νέα γνωριμία ή ακόμα μπορεί να συμβεί και κατά την χρήση του προφυλακτικού.

Πολύ πιθανόν είναι να συμβεί κάτι τέτοιο και σε μια ευκαιριακή αποτυχία, όπου κάτι τέτοιο θα έχει σαν αποτέλεσμα το να προκληθεί άγχος την επόμενη φορά και μια ενδεχομένως δεύτερη αποτυχία θα οδηγήσει σε μια σειρά από αποτυχημένες προσπάθειες αποθαρρύνοντας έτσι τον άντρα.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση είναι μια κατάσταση η οποία αντιμετωπίζεται , αρκεί να στραφεί ο ασθενής σε ιατρική ή ακόμα και ψυχολογική βοήθεια.