Στυτική Δυσλειτουργία

Στυτική δυσλειτουργία και θεραπεία με κρουστικά κύματα

Stitiki dislitourgia kai therapia me kroustika kimata

Σήμερα, η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί, πλέον, το μεγαλύτερο και πιο συχνό πρόβλημα της σεξουαλικής ζωής του άνδρα.  Η συχνότητα της διαταραχής αυξάνει με την ηλικία, λόγω της αύξησης της συχνότητας διαφόρων συνοδών παθήσεων. Η στυτική δυσλειτουργία επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής πολλών ανδρών και κατ΄ επέκταση την ζωή πολλών ζευγαριών.

Μια από τις πιο σύγχρονες και ανώδυνες μεθόδους για την αποκατάσταση της στυτικής δυσλειτουργίας είναι με την εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων. Αποτελεί τη μοναδική και όχι επεμβατική και ανώδυνη θεραπεία που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της διαταραχής της στύσης, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ασθενείς να απαλλαχθούν από τα φαρμακευτικά βοηθήματα.

Ο μηχανισμός της δράσης των κρουστικών κυμάτων είναι πολύ απλός:  οπουδήποτε υπάρχει διαταραχή στην αιμάτωση του πέους, εφαρμόζοντας  την μέθοδο με  κρουστικά κύματα,  παρακινείται ο οργανισμός να δημιουργήσει καινούρια αγγεία (αγγειογένεση) στο πέος.

Κατά συνέπεια αυξάνεται η αιμάτωση του πέους και αποκαθίσταται η στυτική λειτουργία.
Δηλαδή, τα κρουστικά κύματα δρουν ως μια μορφή ενέργειας που συνοδεύεται από ήχο και με την μορφή κύματος ταξιδεύει μέσα στο σώμα μας κι αλληλεπιδρά με τους ιστούς.
Η εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων είναι εξαιρετικά απλή, διαρκεί 15-20 λεπτά, είναι απολύτως ανώδυνη και πραγματοποιείται χωρίς αναισθησία.

Στο σύνολο απαιτούνται 12 συνεδρίες, που γίνονται στο ιατρείο του ουρολόγου-ανδρολόγου, 1-2 φορές την εβδομάδα.

Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται εξωτερικά.  Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου συνεδριών με κρουστικά κύματα, οι ασθενείς μπορούν σε ποσοστό 80% να έχουν φυσιολογικές σεξουαλικές επαφές, χωρίς να χρειάζονται φάρμακα ή ενέσεις.