Στυτική Δυσλειτουργία

Η αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας σε 10 λεπτά με μια εισπνοή!

I antimetopisi tis stitikis dislitourgias se 10 lepta me mia ispnoi

Μια νέα θεραπευτική αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ) αφορά στο εισπνεόμενο φάρμακο που δύναται να βοηθήσει στην επίτευξη στύσης μέσα σε 10 λεπτά μόλις!
Αυτή η συσκευή περιέχει, ένα φάρμακο, που ονομάζεται απομορφίνη, βρίσκεται σε μορφή σκόνης και το οποίο διεγείρει τους χημικούς υποδοχείς στον εγκέφαλο.
Πρόκειται για μια συσκευή, η οποία είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται για το άσθμα, και παρόλο που η αποτελεσματικότητά της βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών, η συσκευή αυτή, φαίνεται πως θα μπορούσε να αποτελέσει τη θεραπευτική επιλογή πολλών ανδρών που υποφέρουν από ΣΔ, εφόσον βέβαια τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι θετικά.

Εκτιμάται ότι οι μισοί από τους άνδρες με ηλικία πάνω από 40 εμφανίζουν περιστασιακά προβλήματα με τη στύση τους. Οι πιθανές αιτίες για αυτό ποικίλλουν από τον διαβήτη και την ορμονική ανεπάρκεια μέχρι την κατάθλιψη και το στρες.

Η απομορφίνη είναι το φάρμακο που αναπτύχθηκε για την αντιμετώπιση της νόσου του Parkinson. Οι ερευνητές, όμως, παρατήρησαν ότι είχε παράλληλα την ιδιότητα να ενισχύει τη σεξουαλική επιθυμία του άνδρα. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό δείχνει ότι η πλειονότητα των 600 ανδρών που χρησιμοποίησαν την εισπνευστική συσκευή με την απομορφίνη μπορούσε να έχει στύση μέσα σε 10 λεπτά από την εισπνοή.

Η εταιρεία που δοκιμάζει την εν λόγω εισπνευστική συσκευή ελπίζει ότι μια μέρα θα αποτελεί θεραπεία πρώτης γραμμής για τη στυτική δυσλειτουργία.