Στυτική δυσλειτουργία σε νεαρή ηλικία. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Stitiki dislitourgia se neari ilikia. giati simvaini afto
Stitiki dislitourgia se neari ilikia. giati simvaini afto

Παρόλο που οι άντρες σε νεαρή ηλικία, φαινομενικά δεν πάσχουν από κάποιο νόσημα, και θεωρητικά τουλάχιστον θα «έπρεπε» να απολαμβάνουν μια υγιή σεξουαλική ζωή εδώ και αρκετά χρόνια έχει κάνει την εμφάνιση της το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας.

Το βασικότερο γνώρισμα της στυτικής δυσλειτουργίας είναι η αδυναμία απόκτησης ικανοποιητικής στύσης, έως την ολοκλήρωση της σεξουαλικής δραστηριότητας.
Στους κυριότερους παράγοντες, οι ψυχολογικές παράμετροι εντάσσονται στις πιο συχνές αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας, επηρεάζοντας δυσμενώς το… «ηθικό» των ανδρών και την κρίσιμη στιγμή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα «καθήκοντά» τους, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Στην περίπτωση της στυτικής λειτουργίας, οι παράγοντες άγχος και στρες μπορούν να διακόψουν τον τρόπο, με τον οποίο ο εγκέφαλος στέλνει μηνύματα στο πέος, για να επιτρέψει την αναγκαία επιπλέον ροή αίματος.

Επιπρόσθετα η αγωνία και το στρες για τυχόν εμφάνιση σεξουαλικής δυσλειτουργίας συμβάλλουν στο να εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα και έτσι δημιουργείται
ένας φαύλος κύκλος, που εμποδίζει το σώμα να ανταποκριθεί στα όποια ερεθίσματα.

Η νευρικότητα γύρω από τα θέματα του σεξ, όπως και το άγχος της επίδοσης την ώρα της σεξουαλικής πράξης τείνουν να επηρεάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων και προκαλεί μια βραχυπρόθεσμη συνέπεια, η οποία μπορεί να ελεγχθεί και να  ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια και τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους.