Στυτική δυσλειτουργία – Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Stitiki dislitourgia I trofes pou prepi na apofevgete
Stitiki dislitourgia I trofes pou prepi na apofevgete

Οι άνθρωποι αναζητούν συνεχώς τρόπους προκειμένου να βελτιώσουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις. Ένας από αυτούς είναι συγκεκριμένα τρόφιμα, που το κάθε ένα ξεχωριστά, βελτιώνει διάφορους τομείς του σεξ. Τα περισσότερα αφροδισιακά, όπως τα οστρακοειδή, η σοκολάτα και το κρασί, είναι ήδη γνωστά. Υπάρχουν όμως και τροφές που ρίχνουν την ερωτική διάθεση και τις σεξουαλικές επιδόσεις. Δείτε ποιες είναι:

Αλάτι: Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού οδηγεί σε υπέρταση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση συμβάλλει στη στυτική δυσλειτουργία και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή κατά της ΣΔ.

Σόγια: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχουν διαπιστώσει ότι μια διατροφή πλούσια σε σόγια πιθανό να προκαλέσει προβλήματα στύσης στον άνδρα. Αυτό συμβαίνει επειδή ο συγκεκριμένος καρπός τείνει να ρίχνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Κονσέρβες: Οι περισσότερες κονσέρβες εμπεριέχουν ένα χημικό συστατικό που ονομάζεται BPA. Η χρόνια έκθεση στη βλαβερή αυτή ουσία έχει αποδειχθεί πως αυξάνει κατά τέσσερις φορές τις πιθανότητες αδυναμίας επίτευξης μιας επαρκούς στύσης.

Τρανς λιπαρά: Συμβάλλουν σημαντικά στην καρδιοπάθεια. Βρίσκονται στις περισσότερες επεξεργασμένες τροφές. Η καλή κυκλοφορία του αίματος και η δυνατή καρδιά είναι οι βασικές προϋποθέσεις για τις ανεβασμένες σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών.

Ζάχαρη: Αντίστοιχες μελέτες μας δείχνουν ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται έως και 25% όταν αυξάνονται απότομα τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα.